Baudet krijgt 95 euro boete van OM voor overtreden coronaregels

URK • Do 22 april 2021 | 10:35 • Donderdag 22 april 2021 | 10:35

Voorman Thierry Baudet van Forum voor Democratie krijgt een boete van 95 euro voor het overtreden van de coronaregels tijdens een manifestatie op Urk. Een strafrechtelijke reactie kon niet uitblijven, aldus het Openbaar Ministerie.

Baudet bezocht Urk tijdens zijn verkiezingstournee. Hij werd door honderden mensen ontvangen en liep al handenschuddend over een plein. Hij liet zich ook gearmd met anderen op de foto zetten en at een visje in een restaurant waar veel tafels bezet waren.

Enkele dagen later kondigde het OM aan dat onderzocht zou worden of de voorman van Forum voor Democratie de coronaregels had overtreden of dat anderen hem in die situatie hadden gebracht. Baudet is daar zelf in maart over gehoord, aldus het OM.

Volgens het OM zijn organisatoren van een manifestatie of een soortgelijke bijeenkomst er verantwoordelijk voor dat de coronaregels in acht worden genomen. Dat is op Urk niet gebeurd en Baudet heeft zichzelf ook niet aan de regels gehouden, blijkt uit de vele beelden van de bijeenkomst. Daarom krijgt hij een boete.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel