Rechter: geen verder onderzoek in zaak Derk Wiersum

ALMERE • Vr 23 april 2021 | 13:45 • Vrijdag 23 april 2021 | 13:45

De advocaten van de mannen die worden verdacht van de moord op advocaat Derk Wiersum willen dat er een nieuw onderzoek komt en dat hun cliënten worden vrijgelaten. Dat zeiden ze vrijdagochtend tijdens een zitting in de zwaar beveiligde rechtbank in Amsterdam. Eén van de twee verdachten is een 37-jarige man uit Almere. De rechter heeft het verzoek van de advocaten afgewezen.

Derk Wiersum werd op 18 september 2019 doodgeschoten bij zijn huis in Amsterdam-Buitenveldert. De 44-jarige Wiersum was de advocaat van de kroongetuige in het geruchtmakende liquidatieproces Marengo, waarin Ridouan Taghi de hoofdverdachte is.

De witte Opel Combo die bij de moord is gebruikt, was van de Almeerder. Volgens hem leende hij de auto vaak uit. Een nieuwe getuige heeft verklaard dat hij de auto mee naar huis nam en de advocaten willen deze getuige ondervragen. Volgens hen moet het onderzoek door de politie helemaal opnieuw worden gedaan.

Het Openbaar Ministerie zegt dat er uitgebreid onderzoek is gedaan naar andere mogelijke daders. Zij kunnen niet op de plek van de moord worden geplaatst.

De rechtbank ziet geen reden voor meer onderzoek. De zaak wordt in juli inhoudelijk behandeld. De rechtbank trekt daar in totaal acht dagen voor uit.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel