Almeerders winnen prijzen voor positiviteit

ALMERE • Za 24 april 2021 | 11:28 • Zaterdag 24 april 2021 | 11:28

De Almeerders Redouan Assakali en Stichting SCHERP mogen zich het meest positief van Flevoland noemen. Zij wonnen de BID Awards, die sinds 2008 landelijk worden uitgereikt om positieve prestaties te belichten.

De award voor meest positieve onbekende Nederlander in Flevoland ging naar Redouan Assakali. De supermarktmedewerker deelt op LinkedIn positieve berichten en daar is dit er ongetwijfeld een van: "Ik ben heel blij en had dit niet zien aankomen. Ik was gewoon aan het werk, aan het laden en lossen in de supermarkt en ik kreeg een berichtje van mijn vrouw binnen. Hierdoor voel ik mij een blij en gezegend man. Hard werken heeft geloond."

"Ik ben zelf ook een van de jongeren geweest bij wie het moeilijker ging. Ik ben begonnen op een lager opleidingsniveau en ben vanuit daar opgeklommen. De motivatie waarmee ik destijds ben geholpen wil ik nu aan jongeren doorgeven als een steuntje in de rug.” Redouan geeft onder meer sollicitatietrainingen aan jongeren op middelbare scholen.

Documentaires over depressie
Een tweede awardwinnaar is de Stichting SCHERP. Deze maakt documentaires over depressie en mentaal welzijn en won een award voor meest positieve organisatie. Sanne Kooiman over haar stichting: "Wij zijn een stichting voor en door jongeren. Wij maken onder meer documentaires en organiseren evenementen. We hebben het over maatschappelijke thema's en mentaal welzijn."

De stichting heeft twee documentaires gemaakt. Een over depressie en suïcide en een ander over prestatiedruk: "We werken momenteel aan een derde documentaire over mannen en mentaal welzijn. Het positieve speelt altijd een rol in onze uitingen."

"Wij zijn erg blij om de award voor meest positieve organisatie van Flevoland te winnen. Dat past ook goed bij ons. Het is ook leuk dat dit nu komt, in coronatijd, het is een award die het positieve naar voren brengt."

Happy Hunters
Dat blijkt ook uit de online serie 'Happy Hunter' die de stichting maakte. Daarin gaan Sanne en haar collega's op zoek naar dingen die gelukkig maken, zoals knuffelen met puppy's, lopen naar het werk en complimenten geven. Kijk hier naar een aflevering van de Happy Hunters.

Volgens Sanne is de prijs een kroon op hun werk. "Vooral omdat het positieve en het mentaal welzijn een combi is die je niet heel veel ziet. Wij zijn met z'n allen heel positief en doen dit werk hartstikke graag. We worden er ook erg enthousiast van. Het geeft extra motivatie. We moeten de titel wel hoog houden natuurlijk.”

Dit verhaal is geschreven door verslaggever Vincent Smit. Hij focust zich het komende jaar voor Omroep Flevoland en 1Almere op verhalen uit Almere. Voor tips: vincent.smit@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel