Statenfractie JA21: Waarom zijn veiligheidsadviezen Riff niet overgenomen?

BIDDINGHUIZEN • Ma 26 april 2021 | 10:42 • Maandag 26 april 2021 | 10:42

Waarom hebben de provincie Flevoland en de gemeente Dronten het veiligheidsadvies over kunstwerk Riff in Biddinghuizen niet volledig overgenomen? Dat vraagt de Statenfractie van JA21 zich af. De partij heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten.

Uit stukken die Omroep Flevoland via de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) heeft gekregen, blijkt dat voorgestelde aanpassingen om de trap veilig te maken niet zijn uitgevoerd. Het kunstwerk werd in oktober 2019 geopend, maar al snel liepen er mensen op het dak. Daarop werd het internationale keuringsinstituut TÜV ingeschakeld. De voorstellen om de veiligheid te verbeteren, werden slechts gedeeltelijk doorgevoerd.

"We dachten dat alle aanpassingen waren doorgevoerd", zegt Statenlid Eric Raap. "Waarom is dit niet gebeurd, dat horen wij graag." Verder wil hij weten wie er aansprakelijk is voor eventuele schadeclaims: de provincie of de gemeente. Daarnaast wil de partij weten welke verzekeringen hiervoor zijn afgesloten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel