Provinciale Staten willen opheldering over afschieten van heckrunderen

FLEVOLAND • Wo 28 april 2021 | 10:07 • Woensdag 28 april 2021 | 10:07

Provinciale Staten gaan woensdag met het provinciebestuur in gesprek over het illegaal afschieten van gezonde heckrunderen en zieke konikpaarden in de Oostvaardersplassen. Het debat gebeurt op initiatief van de Flevolandse fracties van JA21, Partij voor de Dieren en PVV. Zij willen van het provinciebestuur weten waarom de dieren onrechtmatig zijn doodgeschoten.

De provincie had voor het afschieten van heckrunderen en konikpaarden een aparte opdracht moeten verlenen aan Staatsbosbeheer, maar dat is nooit gebeurd. Daardoor zijn sinds het afgelopen najaar tientallen dieren onrechtmatig afgeschoten. Toen de drie partijen daarover hoorden, wilden ze met spoed in gesprek met het provinciebestuur.

Gedeputeerde Smelik heeft de portefeuille 'vergunningen, toezicht en handhaving' in haar pakket. Zij zal naar alle waarschijnlijkheid verantwoording over de kwestie afleggen aan Provinciale Staten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel