Grote brand bij plantenkwekerij Baas in Ens

ENS • Wo 28 april 2021 | 14:30 • Woensdag 28 april 2021 | 14:30

Bij pot- en tuinplantenkwekerij Baas in Ens heeft woensdagmiddag een grote brand gewoed. Het vuur ontstond vlak na 14 uur in een voorraad pallets die buiten stond, maar sloeg later ook naar binnen door. De donkere rookwolken van de brand waren in de verre omtrek te zien.

De brandweer rukte met groot materieel uit om de brand onder controle te krijgen. Ploegen uit Lelystad, Emmeloord, Nagele, Marknesse, Vollenhove en Kampen assisteerden bij het blussen. Volgens de brandweer zijn ook een hoogwerker en een schuimblusvoertuig ingezet. Een deel van de Drietorensweg was vanwege de brand afgesloten.

Er zijn geen gewonden gevallen. Omdat de wind een gunstige kant op stond, trok de rook volgens de brandweer niet over het dorp. Om 15:45 uur werd het sein brand meester gegeven. De brandweer is nog tot 21 uur in Ens aan het werk geweest om te blussen in een deel van de kas waar nog smeulend plastic lag. Om dit mogelijk te maken, is met een hijskraan een deel van de gevel van het pand weggehaald.

Wat de oorzaak van de brand is, is nog niet bekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel