Kwekerij Baas wil na brand vrijdag productie weer hervatten

ENS • Do 29 april 2021 | 13:29 • Donderdag 29 april 2021 | 13:29

Kwekerij Baas in Ens hoopt vrijdag de productie weer te hervatten. Bij de pot- en tuinplantenkwekerij aan de Drietorensweg brak woensdag een grote brand uit.

"We hebben gisteren en vandaag hard doorgewerkt om alles op te ruimen", legt mede-eigenaar Dieter Baas uit. "Toen we vanochtend aankwamen, dan staan de tranen je in de ogen. Maar treuren doen we later pas, we moeten nu eerst voor onze klanten aan de slag." Het bedrijf heeft juist nu de drukste weken van het jaar, met onder andere Moederdag in het verschiet. "Daarom is alles erop gericht om vrijdag weer productie te kunnen draaien."

Ondanks de brand is een groot deel van de voorraad gespaard gebleven. Veel planten stonden op karren, die weggereden konden worden. "De brandweer heeft ervoor gezorgd dat de brand zich niet kon verspreiden. Ze hebben snel en goed gehandeld, zodat we de meeste planten konden redden. Daar was ook de verzekeringsagent vol lof over."

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel