Geen flypast bij herdenking

DRONTEN • Di 4 mei 2021 | 16:23 • Dinsdag 4 mei 2021 | 16:23

Vanwege het stormachtige weer komen er dinsdagavond bij Dodenherdenking in Dronten geen vliegtuigen over het Meerpaalplein. De piloten hebben afgezegd, zo laat de stichting 4 Mei Herdenking Dronten weten.

Het was de bedoeling dat om twee minuten over acht Tom van der Meulen een flypast zou maken met het Mustang jachtvliegtuig. Op vorig jaar na heeft hij dat de laatste jaren iedere keer op 4 mei gedaan. Om vijf voor half negen zouden twee vliegtuigjes van de Edambusters over Dronten komen.

"Sinds 1997 vlieg ik met de Edambusters, sinds 2011 ben ik squadronleader. Dit is de eerste keer in die periode dat wij vanwege het weer moeten melden dat onze herdenkingsvlucht niet door kan gaan", aldus Ger May van de Edambusters. Het probleem is volgens hem de harde windstoten en turbulentie. Dat maakte het formatievliegen heel onveilig en landen is volgens May ook "op z'n zachtst gezegd een uitdaging".

De herdenking in Dronten is dit jaar sober en vanwege de coronamaatregelen zonder publiek. Wel worden er kransen gelegd bij het vliegermonument en houdt burgemeester Gebben een toespraak. De herdenking is vanaf 19.50 uur live te zien bij Omroep Flevoland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel