Woonzorg verwacht toename zorg en bouwt 54 nieuwe woningen

LELYSTAD • Di 11 mei 2021 | 12:03 • Dinsdag 11 mei 2021 | 12:03

Woonzorg Flevoland breidt woonzorglocatie 't Landleven aan de Groene Velden in Lelystad uit. Deze zomer worden er veertien nieuwe appartementen opgeleverd. Volgens de zorgorganisatie stijgt de vraag naar zorg door de vergrijzing aanzienlijk.

Naast 't Landleven wordt ook De Hanzeborg in Lelystad uitgebreid met 40 appartementen. Woonzorg Flevoland verwacht dat de woningen in het najaar van 2022 klaar zijn.

De uitbreidingen zijn volgens de zorginstelling nodig, omdat het aantal mensen met dementie in 2030 verdubbeld zal zijn in Nederland. De overheid wil dat ouderen zolang mogelijk thuis blijven wonen, maar in het geval van bijvoorbeeld dementie is een opname soms noodzakelijk.

In Flevoland speelt de demografische samenstelling van de bevolking extra mee. "De pioniers die vanaf de jaren zeventig in onze provincie zijn komen wonen, worden juist nu tegelijk ouder", zegt John Bos van Woonzorg Flevoland. Voorlopig zijn er geen andere uitbreidingen gepland bij de locaties van de zorginstelling.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel