Verdachte van stenen gooien naar bus blijft vastzitten

EMMELOORD • Di 11 mei 2021 | 19:10 • Dinsdag 11 mei 2021 | 19:10

De man van 19 die stenen zou hebben gegooid naar een rijdende bus in Emmeloord blijft voorlopig vastzitten. Dat heeft de rechtbank besloten tijdens de eerste voorbereidende rechtszitting in Lelystad. De advocaat van de jongeman vroeg om vrijlating, omdat zijn cliënt nooit de bedoeling gehad zou hebben om iemand te raken.

Op 26 januari vloog een steen door een ruit van de bus en raakte een meisje van 16 tegen haar hoofd. Ze is echt heel ernstig gewond geraakt, zei de officier van justitie daarover. Ze is bewusteloos geweest en heeft een zware hersenschudding opgelopen. Ze heeft er ook littekens in haar gezicht aan overgehouden.

'Grote kans op herhaling'
Uit de eerste onderzoeken naar de verdachte blijkt dat er veel met hem aan de hand is: zijn leven is op alle gebieden heel instabiel, hij heeft een 'risicovol' sociaal netwerk, kampt met een verslaving en heeft onverwerkte trauma's. Het gevaar voor herhaling is hoog, oordeelt de reclassering. Er wordt wel met de man aan een plan gewerkt om zijn leven op de rit te krijgen, maar dat is nog onvoldoende uitgewerkt om nu al aan vrijlating te denken, vindt de rechtbank. Daarnaast zijn de feiten te ernstig: hij wordt beschuldigd van poging tot moord of doodslag.

De man zou eerst naar een kliniek moeten voor behandeling, daarna zou gekeken kunnen worden naar een vorm van begeleid wonen. Momenteel heeft hij geen vast woonadres. Er is een tweede verdachte in de zaak, maar daarover is nog niets bekendgemaakt. De inhoudelijke zitting staat half september gepland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel