Brickmasters Ernesto en Marco maken Lelylijn van LEGO

FLEVOLAND • Di 11 mei 2021 | 21:17 • Dinsdag 11 mei 2021 | 21:17

LEGO-bouwers Marco en Ernesto hebben met de bekende Deense speelgoedsteentjes het belang van de komst van de Lelylijn uitgebeeld. Dat deed het duo in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag waar de drie noordelijke provincies en Flevoland spraken over de toekomst van deze regio's.

Het thema van de presentatie was "Bouwstenen van het Deltaplan voor Noordelijk Nederland". Marco en Ernesto zijn bekend met bouwstenen, zij deden dit jaar mee aan het televisieprogramma Lego Masters. Vertegenwoordigers van de provincies Groningen, Friesland Drenthe en Flevoland spraken met elkaar over het belang van meer huizen bouwen en het realiseren van een spoorverbinding met het noorden.

Wopke met LEGO-schaatsen
Namens Flevoland was gedeputeerde Jan de Reus aanwezig. Eind april werden alle plannen al gepresenteerd. De bouwers lieten in vier stappen zien hoe een dorp uit de grond wordt gestampt en floreert als er een spoorverbinding is. Aan het eind van het programma hadden Marco en Ernesto een dorp gebouwd met spoorverbinding.

In de modeltrein die het dorp binnenreed zaten drie kleine poppetjes die staatssecretaris Stientje van Velthoven, minister Wopke Hoekstra (met LEGO-schaatsen), en minister Kajsa Ollongren uitbeelden. Het laatste LEGO-poppetje had een tas in de hand in plaats van losse papieren. Minister-president Mark Rutte zat niet als LEGO-poppetje in de trein, hij kwam per fiets met een appel in zijn hand het dorp binnen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel