Nieuwe fietsbrug Michauxpad voor zomervakantie klaar

ALMERE • Di 18 mei 2021 | 15:49 • Dinsdag 18 mei 2021 | 15:49

De nieuwe houten fietsbrug bij het Michauxpad in Almere is voor de zomer klaar. Dat verwacht de gemeente. De vorige fietsbrug raakte in augustus beschadigd toen er een zwaar voertuig overheen reed. De brug kon niet meer gebruikt worden en is daarom afgebroken. Tot de nieuwe brug klaar is, moeten fietsers een flink stuk omrijden.

Het uitvallen van de brug veroorzaakte vorig jaar de nodige commotie. De brug ligt op een belangrijke route van Almere Stad naar Nobelhorst en Almere Haven. De Almeerse politiek drong daarom aan op een snel herstel. De verwachting was dat er in december vorig jaar al gebouwd zou worden, maar dat werd iets later.

Heel proces
"Het moet natuurlijk wel zorgvuldig gebeuren allemaal", zegt Jan Lems, gemeenteraadslid namens D66 en zelf ook gebruiker van het fietspad. Hij schetst het proces: "De brug moet gesloopt worden. Dan moet er overleg komen: wat komt ervoor terug? De brug moet ook nog omhoog kunnen, vanwege de woonboten hier in de buurt. Hij moet aan allerlei eisen voldoen en ook de welstandscommissie moet ernaar kijken. Dan komt er een ontwerp. Dat moet ook goedgekeurd worden. En dan kun je gaan aanbesteden. Je bent zo driekwart jaar verder."

Gewenning aan gemis
De commotie over het uitvallen van de brug in Almere lijkt inmiddels voorbij. Lems: "Dat heeft mij ook wel verbaasd. Er treedt kennelijk toch een bepaalde gewenning op. Terwijl het een belangrijke fietsverbinding is. Dat is wel bijzonder."

Toen het werk aan de nieuwe brug eenmaal van start was gegaan, had Lems er als gemeenteraadslid geen invloed meer op. "Het staat dan op de rit. Je moet je er als politiek dan niet ook nog eens mee gaan bemoeien. Maar misschien moeten wij in sommige gevallen toch nog eens gaan vragen, waarom het allemaal zo lang duurt", aldus een glimlachende Jan Lems.

In onze rubriek Na Het Nieuws besteden we aandacht aan onderwerpen die eerder in het nieuws zijn geweest. We kijken terug met de kennis van nu en willen weten wat het nieuws van toen heeft betekend of heeft gebracht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel