Vlaamse reuzen in bos gedumpt

LELYSTAD • Wo 19 mei 2021 | 11:43 • Woensdag 19 mei 2021 | 11:43

Konijnenopvang Kaatje Keutel in Lelystad zoekt via Facebook naar de eigenaar van een drietal Vlaamse reuzen die in het Zuigerplasbos en Hollandse Hout zijn gedumpt. De konijnenopvang wil op deze manier voorkomen dat er meer tamme konijnen in het bos worden losgelaten.

Volgens Karin Kuipers van de opvang zijn er de afgelopen weken, elke keer met een week ertussen, Vlamen gedumpt op steeds dezelfde plek. "De konijnen hebben dezelfde kleur en vlekken. Wat erop wijst dat ze waarschijnlijk uit hetzelfde nest komen." Ze vermoedt dat, alles bij elkaar opgeteld, het daarom om dezelfde eigenaar gaat.

Kuipers wijst erop dat het bos geen plek is waar je een tam konijn wil en mag uitzetten. "Deze grote lieverds zijn ook nog eens zo goed van vertrouwen dat ze makkelijk ten prooi kunnen vallen aan een hond of vos, maar ook de mens is in deze wereld niet altijd even begaan met dieren."

De konijnenopvang zegt geen oordeel te willen vellen, maar wijst erop dat je de dieren gratis naar de opvang mag brengen. "We begrijpen dat de drempel hoog kan zijn, maar neem contact met ons op. We komen er wel uit samen..."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel