Hof wil slachtoffer schietincident Parkwijk horen

ALMERE • Do 20 mei 2021 | 15:20 • Donderdag 20 mei 2021 | 15:20

Het gerechtshof in Leeuwarden wil een man die in juli 2018 in de Almeerse Parkwijk in zijn been werd geschoten, horen als getuige. De 22-jarige Almeerder legde al eerder verklaringen af bij de politie en de rechter-commissaris, maar het Hof wil het slachtoffer ook zelf vragen kunnen stellen over de gebeurtenissen op de bewuste dag.

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden in hoger beroep zes jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen de vermoedelijke schutter in de zaak. Deze 21-jarige Almeerder stelde tijdens de zitting dat hij onschuldig was, maar beriep zich verder op zijn zwijgrecht. Het Hof vindt het daarom lastig om zich een beeld te vormen van de zaak.

Vluchtauto stond op naam verdachte
De schietpartij vond op klaarlichte dag plaats, vlak bij basisschool De Hasselbraam in de Parkwijk. Getuigen zagen hoe er drie keer werd geschoten door een man die achter het slachtoffer aanrende. Eén kogel was raak. De schutter reed weg in een blauwe Peugeot. Deze stond op naam van de Almeerse verdachte. Volgens het Hof had het schietincident mogelijk te maken met een conflict in de drugswereld. In periode waarin het incident plaatsvond, waren er al meerdere schietpartijen in Almere geweest.

Om het slachtoffer te kunnen horen, wordt een nieuwe zitting ingepland. Een datum daarvoor moet nog worden bepaald.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel