Gemeenteraad gaat akkoord met vervanging steigers Arie de Witbrug

URK • Do 20 mei 2021 | 21:38 • Donderdag 20 mei 2021 | 21:38

De Urker gemeenteraad is donderdagavond akkoord gegaan met de vervanging van de wachtsteigers bij de Arie de Witbrug.

Wachtsteigers zijn bedoeld voor schepen die een tijdlang moeten wachten tot de brug geopend wordt. De huidige, houten steigers zijn in slechte staat. Het hout wordt vervangen voor staal.

Voor de wachtsteigers wordt ruim een half miljoen euro uitgetrokken. De staat van de steigers kwam naar voren na een inspectie van de Arie de Witbrug en de Zwolsebrug. Voor het onderhoud en de modernisering van die bruggen is ook veel extra geld nodig.

Extra kosten aanleiding voor motie
De hoge extra kosten van de bruggen waren aanleiding voor de ChristenUnie om donderdagavond een motie in te dienen. De partij wil dat het college en de raad direct worden geïnformeerd als een overschrijding van 10 procent van het budget plaatsvindt, bij projecten groter dan 100.000 euro. De motie werd unaniem gesteund.

Het college schrijft zelf dat op dit project onvoldoende bestuurlijke en ambtelijke grip was. Inmiddels zijn er maatregelen genomen om dit in de toekomst te verbeteren en de raad tijdig te informeren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel