Gemeenteraad kritisch over bouw appartementencomplex Emmeloord

NOORDOOSTPOLDER • Wo 26 mei 2021 | 6:13 • Woensdag 26 mei 2021 | 6:13

De gemeenteraad van Noordoostpolder heeft dinsdagavond geen groen licht gegeven voor de bouw van een appartementencomplex en kantoor van makelaar Sinke in Emmeloord.

"Het is niet duidelijk wat het college precies gaat doen om omwonenden te betrekken bij de bouwplannen." Dat is de kritiek die raadslid Denise van Sluijs (SP) heeft op de plannen om een appartementen complex van vijf etages neer te zetten bij de rotonde van de Koningin Julianastraat en Espelerlaan. In een vergadering van de raad kwam de langslepende kwestie aan de orde. Meerdere partijen zijn kritisch over de gang van zaken.

De rechter zette vorig jaar een streep door de bouwvergunning voor het appartementencomplex. De reden was dat de gemeente een verkeerde procedure had gevolgd. Maar het college van Noordoostpolder besloot eerder dit jaar toch de plannen door te zetten. Ze had daarvoor wel een 'Verklaring van geen bedenkingen' nodig van de raad.

Die verklaring werd gisteravond aan de raad voorgehouden nadat advocaat Agnes Daan namens omwonenden de bezwaren tegen het plan had opgesomd. "Er is veel weerstand tegen omdat omwonenden buitenspel zijn gezet", betoogde Daan. "Er is nooit overleg met hen geweest." Zij zijn volgens Daan ook niet van te voren op de hoogte gesteld van de nieuwe procedure die de gemeente voert en ze hebben het gevoel dat de gemeente het plan er door wil drukken.

De gemeenteraad wilde nog geen besluit nemen over de verklaring van geen bedenkingen. Althans nog niet. "Wij geven nog geen groen licht", zegt raadslid Van Sluijs (SP). Ze is het eens met de kritiek van omwonenden. "De rechter heeft uitgesproken dat de omwonenden betrokken moeten worden bij de plannen."

Volgens wethouder Haagsma wordt het plan er niet doorgedrukt. "Het proces loopt al jaren," zegt hij. "Als de raad nu geen besluit neemt dan kan de aanvrager het college of de gemeente verantwoordelijk stellen." De raad praat begin juni verder over de kwestie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel