Veel middelbare scholen weer volledig open

FLEVOLAND • Zo 30 mei 2021 | 19:35 • Zondag 30 mei 2021 | 19:35

Veel scholen voor voortgezet onderwijs in Flevoland zijn vanaf maandag weer volledig open voor leerlingen. De afgelopen periode waren klassen vanwege de coronabeperkingen nog opgedeeld en kregen de leerlingen bij toerbeurt een of twee dagen fysiek les. De rest van de week werd het onderwijs online gevolgd.

Omdat het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames al een tijdje terugloopt, mogen nu alle voortgezet onderwijsleerlingen weer naar school. In de klaslokalen en gangen hoeven ze zich ook niet meer aan de anderhalvemetermaatregel te houden. Wel wordt geadviseerd om leerlingen en leraren twee keer per week een coronazelftest te laten doen.

Nu nog een vrije keuze
De heropening van de school is deze week nog een vrije keuze voor de schoolbesturen. Vanaf volgende week maandag moeten alle scholen in het voortgezet onderwijs weer verplicht de deuren openen.

Het Almere College in Dronten is een van de scholen die direct weer volledig open is gegaan. Rector Susan Zandbergen zegt dat het hartstikke spannend is om weer open te gaan. "Het personeel is ook bezorgd om open te gaan. Tegelijkertijd zijn we ook heel erg blij. We zijn echt een ontmoetingsschool en we vinden het heel fijn dat we al onze leerlingen hier op school kunnen ontmoeten."

De school heeft altijd het normale rooster aangehouden, maar met halve klassen. Nu mogen de hele klassen weer gewoon tegelijk les volgen. Daarnaast heeft de school volgens Zandbergen genoeg testen in huis zodat de leerlingen twee keer in de week een test kunnen doen. "Dus er was geen reden om te wachten."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel