Ook in hoger beroep zes jaar cel voor verkrachten 98-jarige vrouw

LELYSTAD • Ma 31 mei 2021 | 14:05 • Maandag 31 mei 2021 | 14:05

Het gerechtshof in Leeuwarden heeft de 35-jarige Fransman Anthony S. veroordeeld tot zes jaar cel wegens de verkrachting van een 98-jarige vrouw uit Lelystad. De straf is gelijk aan de straf die de rechtbank eerder aan hem oplegde. Tegen die veroordeling ging hij in beroep. Na de celstraf moet de Fransman onder toezicht blijven staan om herhaling te voorkomen. Ook moet de man een schadevergoeding betalen van 10.000 euro.

De 35-jarige man drong in mei vorig jaar de aanleunwoning van de vrouw binnen. Daar werd ze meerdere keren verkracht. S. was toen onder invloed van cannabis. Hij liet eerder via zijn advocaat weten niet achter de veroordeling te staan. Er zou die avond niets gebeurd zijn zonder wederzijdse instemming. S. vroeg daarom om vrijspraak. Ook in hoger beroep werd zes jaar cel tegen hem geëist.

Bij de behandeling van het hoger beroep was de dader niet aanwezig, de kleinzoon van het slachtoffer was wel aanwezig. Hij liet weten dat het niet goed gaat met zijn oma. "Ze is verschrikkelijk bang. Ze sluit zich op in huis en barricadeert de deur. Alle mannelijke verplegers in het verzorgingstehuis mogen niet meer bij haar komen, want ze is bang voor iedere man."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel