Marker Wadden paradijs voor biologiestudenten

LELYSTAD • Vr 4 juni 2021 | 7:37 • Vrijdag 4 juni 2021 | 7:37

Nu de eerste vijf eilanden van de Marker Wadden zijn opgeleverd, dient het natuurgebied steeds vaker als decor voor praktijkonderwijs. De ontwikkeling van de planten en dieren is met name interessant voor biologiestudenten.

Donderdag mochten eerstejaars studenten Rani van der Vlist, Nyncke Bergen, Joey Van der Weerd en Rowen Post mee op excursie. Zij volgen de opleiding 'toegepaste biologie' aan de Aeres MBO Almere. Samen met hun docent André Donker probeerden ze op de eilanden zoveel mogelijk verschillende soorten planten en dieren te ontdekken.

De studenten waren verrast door de soorten en hoeveelheden die ze aantroffen, en hopen tijdens hun studie vaker naar het gebied te gaan.

Nationaal Park
De Marker Wadden maken deel uit van Nationaal Park Nieuw Land. Dagjesmensen kunnen het hoofdeiland per veerboot bezoeken. De vier andere eilanden blijven ongerept en onbewoond. Ondertussen wordt er gebouwd aan een zesde en zevende eiland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel