Bijna 400 handtekeningen voor behoud De Beurs

ALMERE • Wo 9 juni 2021 | 7:10 • Woensdag 9 juni 2021 | 7:10

Een petitie voor het behoud van het kantoorpand De Beurs in Almere heeft bijna 400 handtekeningen opgeleverd. Er zijn plannen om het gebouw te slopen voor woningen. Op dit moment is het een bouwval.

Inwoner Brigitte Hielkema probeert via de petitie tegen te houden dat het gebouw tegen de vlakte gaat. Volgens haar wordt dan een stuk geschiedenis van de stad uitgewist. Ook de bouwstijl is volgens haar bijzonder. De architectuurstijl heet Brutalisme en heeft als kenmerk grote blokachtige structuren van ruw onafgewerkt gewapend beton of metselwerk. Een stijl die niet iedereen kan waarderen.

Dat snapt Hielkema ook: "Ongetwijfeld zou 90 procent van de Almeerders als je het ze vraagt zeggen: Wat lelijk, gooi maar plat. Maar dan wis je wel geschiedenis en dat hebben we nog niet zo veel in Almere."

Eerder trokken de Erfgoedvereniging Heemschut en de Commissie Welstand en Erfgoed Almere al aan de bel. Ook zij vinden dat het pand behouden moet blijven.

De handtekeningen zijn aangeboden aan de gemeenteraad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel