Pizzaboot Almere: rondvaren en pizza's verkopen

ALMERE • Wo 9 juni 2021 | 6:02 • Woensdag 9 juni 2021 | 6:02

Almeerders Mirjam en Leo van der Hoff bakken dit jaar pizza’s op de Noorderplassen in hun woonplaats. Ze doen dat al rondvarend op hun eigen boot.

Het stel woont zelf ook aan het water en stapt sinds afgelopen zaterdag elke dag na hun normale werk op de pizzaboot. Villa Pizza, heet de varende pizzeria. Mirjam: "Normaal staan we op evenementen, festivals en braderieën maar dat is helemaal weggevallen. Toen dachten we, we zetten de ovens op de boot en we gaan het water op."

Het zijn echte traditionele pizza's die het stel bij de klant bakt, vertelt Leo: "Ik bereid ze en maak ze, en Mirjam bakt ze af en snijdt de pizza's en geeft ze aan de mensen." Ze doen het eigenlijk niet voor het geld maar hebben er vooral lol in. Mirjam: "Dit is niet iets waar je van kan leven. Alleen als het heel mooi weer is levert het wat op."

Zwaaien voor pizza
Voor de coronacrisis stond het echtpaar in de zomer met een foodtruck op verschillende soorten evenementen. Dat levert veel meer op dan de pizzaboot. Toch is de belangstelling best groot. Leo: "Er zijn mensen die appen en vragen of ze kunnen bestellen. Of ze komen naar ons toe varen of zwaaien vanaf de kant als ze zin in pizza hebben."

Het idee ontstond toen het duo op hun 12,5-jarig huwelijksfeest in Griekenland pizza uit een steenoven had gegeten. "We hebben onszelf toen een steenoven cadeau gedaan", vertelt Mirjam. Toen is het balletje gaan rollen.

Varend afleveren
De klanten zijn zeer te spreken over de pizzaboot. Twee buurjongens die toevallig voorbij peddelen krijgen gratis pizza. Een vaartochtje verder wordt een bestelling afgeleverd bij een paar buurtgenoten. "Ik vind het heel handig, zo'n pizzaboot", vertelt één van de klanten. "We zitten in de buurtapp en je hoeft maar een appje te sturen." Intussen zijn Leo en Mirjam druk met het bakken van de gewenste pizza. "En ze zijn ook nog lekker", zegt een andere mevrouw.

Het stel denkt aan uitbreiding van het assortiment. "Met poffertjes", zegt Mirjam. Maar het moet niet te gek worden. Heel Flevoland afvaren is te hoog gegrepen. Leo: "We willen vooral plezier hebben en een beetje geld verdienen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel