St Jansdal boekt 1,4 miljoen euro winst

FLEVOLAND • Za 12 juni 2021 | 11:29 • Zaterdag 12 juni 2021 | 11:29

St Jansdal heeft het afgelopen jaar 1,4 miljoen euro winst geboekt. Dat blijkt uit het jaarverslag van het ziekenhuis, dat vestigingen heeft in onder meer Harderwijk, Lelystad en Dronten.

De bedrijfslasten van het St Jansdal stegen van zo'n 220 miljoen euro naar 242 miljoen euro. Die stijging werd mede veroorzaakt door een toename van het aantal werknemers in het ziekenhuis, waardoor de personeelskosten flink toenamen.

Mede dankzij een coronacompensatie van het Rijk van bijna 20 miljoen euro kwam het St Jansdal uiteindelijk op een bedrijfsopbrengst van zo'n 244 miljoen.

Minder patiënten
Door de COVID-19 pandemie is er in 2020 minder zorg geleverd. Er zijn een paar duizend patiënten minder behandeld dan in het jaar ervoor. Zo kwamen er afgelopen jaar minder inwoners uit Zeewolde en Harderwijk naar het ziekenhuis. In het jaarverslag is te lezen dat er wel een stijging is van het aantal patiënten uit Lelystad en Dronten dat zich in 2020 bij het St Jansdal liet behandelen.

Plannen voor de toekomst?
St Jansdal wil de komende jaren investeren in de renovatie van 'het beddenhuis' in Harderwijk en wil een knoop doorhakken over de toekomst van het pand in Lelystad. Ook verwacht St Jansdal hogere personeelskosten als er een nieuwe CAO voor ziekenhuispersoneel wordt afgesloten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel