Besluit middelbare scholen om niet volledig open te gaan blijft staan

FLEVOLAND • Vr 18 juni 2021 | 13:04 • Vrijdag 18 juni 2021 | 13:04

De middelbare scholen van Stichting Voorgezet Onderwijs Lelystad en Het Baken in Almere gaan tot de zomervakantie niet volledig open. Dat is de uitkomst van de gesprekken met de Onderwijsinspectie.

Alle middelbare scholen moeten in principe al meer dan een week open zijn voor al hun leerlingen. SVOL en Het Baken weigeren om ze weer volgens het normale rooster les te geven. Over dat besluit is wel contact geweest met de Onderwijsinspectie. "Daarin is uitgelegd wat het belang is voor de leerlingen om weer volledig naar school te gaan", zegt Daan Jansen van de Onderwijsinspectie.

De inspectie heeft per school geluisterd naar de argumenten om niet volledig open te gaan. Volgens SVOL mogen leerlingen de hele dag naar school komen, als de ouders dat graag willen. Verder is afgesproken dat de afsluiting van het jaar met de hele klas en de mentor gevierd wordt.

Het Baken in Almere is de laatste paar weken tot aan de zomervakantie ook nog niet volledig geopend. Wat daar precies is afgesproken met de Onderwijsinspectie is niet duidelijk. De bestuurder van de scholen was donderdag en vrijdag niet bereikbaar voor commentaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel