Scholen SVOL gaan niet volledig open

LELYSTAD • Wo 2 juni 2021 | 14:17 • Woensdag 2 juni 2021 | 14:17

De middelbare scholen van Stichting Voortgezet Onderwijs Lelystad gaan tot de zomervakantie niet volledig open, tegen de verplichting van de minister in. Dat meldt het schoolbestuur.

"Dit betekent dat wij ook vanaf 7 juni nog alle leerlingen iedere dag op school ontvangen, maar wel in halve klassen", schrijft rector Barry Lommen in een brief aan de ouders. Leerlingen komen dus óf in de ochtend, óf in de middag naar school. Dat geldt voor de scholen ISG Arcus, De Rietlanden en SGL.

Een wijziging in de roosters en de manier van werken gaat volgens SVOL een slecht effect hebben op de resultaten van leerlingen. "Wij verkiezen de continuïteit van ons onderwijs, de veiligheid van onze leerlingen en medewerkers bóven de opdracht van de overheid."

Geen vrije keuze meer
De heropening van de school is deze week nog een vrije keuze voor de schoolbesturen. Vanaf volgende week maandag moeten alle scholen in het voortgezet onderwijs weer volledig openen.

De directie van de school twijfelde sterk om dat te doen. De zorgen werden gedeeld via een brief aan de ouders. "In de aangekondigde gesprekken met de medezeggenschapsraden werd onze twijfel gedeeld. Uiteindelijk hebben we kunnen constateren dat een grote meerderheid een voorkeur heeft voor voortzetting van de huidige situatie tot de zomervakantie", zegt de rector. De SVOL gaat de Onderwijsinspectie inlichten over de keuze. Eventuele gesprekken daarmee zien ze met vertrouwen tegemoet.

Ook niet volledig open
Andere scholen zoals het Almere College in Dronten zijn maandag alweer volledig opengegaan. Alleen de scholen van Het Baken in Almere gaan ook niet volledig open.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel