Werkstraf voor joyriding met heftruck

URK • Vr 18 juni 2021 | 15:43 • Vrijdag 18 juni 2021 | 15:43

Een 19-jarige Urker heeft vrijdag 30 uur werkstraf van de rechter gekregen omdat hij op 6 maart onbevoegd een heftruck gepakt heeft bij De Vries Recycling op Urk. Hij nam het voertuig mee en reed erop rond. Daarom heeft de rechter hem vrijdag veroordeeld voor joyriding.

De officier van justitie had een werkstraf van 120 uur geëist tegen de verdachte voor het stelen van de heftruck. De advocaat van de veroordeelde Urker vindt dat diefstal niet bewezen is. Volgens hem liep de man met vrienden naar een barretje en had hij geen zin om te lopen.

Toen zag hij de vorkheftruck staan op een terrein waar het hek openstond. De sleutels zaten nog in het voertuig, dus van stelen is volgens de raadsman geen sprake, "het was een lolletje". De politierechter was het daar mee eens en vond een lagere taakstraf dan was geëist op zijn plaats.

Ernstig gewond
Met de heftruck gebeurde later een ongeluk waarbij de 24-jarige Lucas ernstig gewond raakte. Daar is de 19-jarige Urker niet voor verantwoordelijk. Het onderzoek naar de verdachte die Lucas wel zou hebben aangereden is inmiddels afgerond. Deze verdachte moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag.

De veroordeelde jongeman was ook verantwoordelijk voor de mishandeling van een boa op Urk. Deze man werd door de Urker in het water geduwd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel