Weinig hobbels meer voor invoering ja/ja-sticker

DRONTEN • Ma 21 juni 2021 | 12:39 • Maandag 21 juni 2021 | 12:39

Er lijkt nog maar weinig in de weg te staan voor de invoering van de ja/ja-sticker in Dronten. Als die ingevoerd wordt, krijgen Drontenaren alleen nog ongeadresseerde reclame in de brievenbus, als ze er zo'n sticker op hebben geplakt.

In oktober voelden veel partijen nog niks voor de sticker. Inmiddels is dat anders: donderdag tijdens de commissievergadering sprak niemand zich er tegen uit. De invoering moet nog wel langs de gemeenteraad. Die stemt op 1 juli over het voorstel.

Als ermee ingestemd wordt, kan het nog wel even duren voordat de stickers ook echt op de brievenbussen verschijnen, legt raadslid Danieke van Baal van GroenLinks uit. Er moet namelijk juridisch gezien een overgangstijd zijn, dus het duurt even voor dat ingevoerd kan worden.

De ja/ja-sticker
Op dit moment geldt in Dronten dat ongeadresseerde post bij iedereen bezorgd wordt, tenzij er een nee/nee- of nee/ja-sticker op de brievenbus zit. Met de ja/ja-sticker wordt dat dus omgedraaid. Dat scheelt volgens GroenLinks een boel onnodig oud papier.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel