Toekomst van De Trekvogel nog niet duidelijk

ALMERE • Vr 25 juni 2021 | 7:46 • Vrijdag 25 juni 2021 | 7:46

De Almeerse wethouder Roelie Bosch kan nog geen uitsluitsel geven over de toekomst van De Trekvogel. Dat zei de wethouder op vragen van de Partij van de Arbeid. Het college moet eerst reageren op het verzoek van Erfgoedvereniging Heemschut om het gebouw als gemeentelijk monument te bestempelen.

De Trekvogel is een van de oudste gebouwen van Zuidelijk Flevoland. In de jaren zestig van de vorige eeuw zette de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders het tijdelijk bedoelde gebouw neer op het voormalig werkeiland bij gemaal De Blocq van Kuffeler. Het was toen dienstpension en kantine voor de arbeiders die aan de nieuwe polder werkten. Daarna was het tot halverwege de jaren tachtig een café-restaurant voordat het een natuurinformatiecentrum van Het Flevo-landschap werd. De natuurorganisatie wil het pand slopen om er een nieuw bezoekerscentrum neer te zetten, omdat renovatie niet rendabel zou zijn.

Erfgoedvereniging Heemschut diende deze week een verzoek in om van De Trekvogel een gemeentelijk monument te maken. Het college heeft een extern bureau gevraagd om daar een oordeel over te vellen. Bosch zegt dat er na de zomer meer duidelijkheid moet komen over de toekomst van De Trekvogel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel