Gooiseweg twee weken dicht; lange omleidingsroute

ZEEWOLDE • Vr 25 juni 2021 | 12:33 • Vrijdag 25 juni 2021 | 12:33

Een deel van de Gooiseweg tussen Zeewolde en Almere gaat komende maandag voor twee weken dicht. Het gaat om het stuk weg tussen de Adelaarsweg en de Gooimeerdijk. Tijdens de afsluiting worden de kruispunten van de Gooiseweg met de Adelaarsweg en de kruising met de Gooimeerdijk aangepast aan de nieuwe situatie. Het is de laatste fase van de verdubbeling van de N305.

De afsluiting betekent voor automobilisten een flink eind omrijden. Zij moeten gedurende twee weken rijden via de Nijkerkerweg, de Slingerweg en de Eemmeerdijk. Dit is een omleidingsroute van zo'n 15 kilometer die ruim een kwartier langer duurt. Sluipverkeer wordt tegengegaan door het afsluiten van landweggetjes en de inzet van verkeersregelaars.

Na deze twee weken gaan de twee nieuwe rijstroken van de Gooiseweg open, maar gaan de bestaande rijstroken dicht. Deze krijgen een nieuwe asfaltlaag. Daarna wordt de rotonde bij de Nijkerkerweg weggehaald, daar komt een kruising met verkeerslichten. Eind september is de hele verdubbeling van de N305 klaar. Het hele project heeft zeven jaar geduurd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel