Nijkerkerweg langer afgesloten; werk is niet klaar

ZEEWOLDE • Za 11 september 2021 | 20:03 • Zaterdag 11 september 2021 | 20:03

De Nijkerkerweg bij Zeewolde blijft ook de komende twee weken nog afgesloten. Automobilisten kunnen tot 25 september geen gebruik maken van de weg, omdat werkzaamheden die al begonnen waren langer duren dan verwacht. In eerste instantie was de planning de Nijkerkerweg 13 september weer te openen. Dat wordt nu met een kleine twee weken uitgesteld, dan verwacht de provincie dat het verkeer weer over de weg kan rijden. In de berm wordt dan nog wel hier en daar gewerkt.

De werkzaamheden hangen samen met de verdubbeling van de Gooiseweg. Ook een deel van de Nijkerkerweg richting de Gooiseweg heeft straks gescheiden rijbanen met twee rijstroken per richting.

Tijdens de afsluiting wordt de rotonde bij de N301 Nijkerkerweg aangepast op de nieuwe situatie. De rotonde maakt plaats voor een kruising met intelligente verkeerslichten. Ook komt er bij dit kruispunt een vrije baan, zonder verkeerslicht, om rechtsaf te slaan van Almere naar Nijkerk. Zo'n vrije baan komt er ook om van Nijkerk naar Zeewolde te gaan.

Omleiding
Als je van Zeewolde naar Nijkerk moet, kun je om rijden via de N301 Nijkerkerweg en N705 Spiekweg. Automobilisten vanuit Almere naar Zeewolde kunnen via de Gooiseweg rijden. Ter hoogte van de Nijkerkerweg is per richting één rijstrook beschikbaar en kan het verkeer alleen rechtdoor via de zuidelijke rijbaan.

Van Nijkerk naar Almere kun je omrijden via N305 Gooiseweg/N301 Nijkerkerweg rijden. Bij het kruispunt N305/N301 kan het verkeer via een ‘vrije’ rechtsaffer naar de N301 rijden. Verkeer komend uit Nijkerk naar Almere, Hilversum (A27) of vakantiepark de Eemhof rijdt om via de A28/A1/A27 of via de N704 Slingerweg, Eemmeerdijk en Gooimeerdijk-Oost.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel