Gooiseweg verdubbeld en geopend voor verkeer

ZEEWOLDE • Vr 24 september 2021 | 11:25 • Vrijdag 24 september 2021 | 11:25

Na zo'n zeven jaar is het werk aan de verdubbeling van de Gooiseweg (N305) in Zeewolde afgerond. Vrijdagochtend werd de weg door gedeputeerde Jan de Reus officieel geopend. In de loop van de dag worden de hekken weggehaald en kan het verkeer rijden op de weg.

In 2014 werd begonnen met het verbreden van de Gooiseweg. Het project om de N305 te verdubbelen kostte bijna 30 miljoen euro. De weg is een belangrijke verbinding voor verkeer uit Almere, Zeewolde en Lelystad Airport.

De verdubbeling moet zorgen voor een kortere reistijd, betere doorstroming en een grotere verkeersveiligheid. Door het werk aan de Gooiseweg moest verkeer de afgelopen jaren meerdere keren omrijden.

Initiatief
Het allereerste pleidooi om de Gooiseweg te verdubbelen kwam in 2005 van toenmalig waarnemend burgemeester Ype Dijkstra van Zeewolde. Hij zag jaren geleden door de komst van transportbedrijven op industrieterrein Trekkersveld dat er een betere verbinding nodig was. "De toenmalige Gooiseweg was niet geschikt voor honderden vrachtwagens. Dat zag je al aankomen."

Dijkstra moest tot 2007 wachten totdat de provincie meeging met het initiatief. "Ik ben blij dat het nu voor elkaar is. Dit stemt mij tot grote vreugde en doet mij buitengewoon veel plezier", aldus de enthousiaste oud-burgemeester.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel