Twee stakingsdagen in de kinderopvang

FLEVOLAND • Vr 25 juni 2021 | 12:06 • Vrijdag 25 juni 2021 | 12:06

Naast een stakingsdag op 1 juli, roept FNV medewerkers van kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en de buitenschoolse opvang op om ook op donderdag 8 juli hun werk neer te leggen. Dan vindt er een landelijke stakingsdag plaats.

De twee werkgeversorganisaties, Brancheorganisatie Kinderopvang (BK) en Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang (BMK), bereikten eerder deze week een cao-akkoord met vakbond CNV. Daar is FNV woedend over, omdat het nieuwe akkoord niks tegen werkdruk doet.

Op 1 juli wordt er gestaakt in Almere en Zeewolde. Ook is er een staking in Noord-Holland. Het is nog onduidelijk hoeveel medewerkers hun werk neerleggen. Volgens Debbie van Leiden van de FNV zijn er in Noord-Holland en Zuidelijk Flevoland medewerkers van 35 bedrijven die zich al hebben ingeschreven voor de stakingsdag. Sommige van deze bedrijven hebben één locatie, maar andere veertien.

Eigenlijk zouden er op andere dagen in juli ook regionale estafettestakingen plaatsvinden. Die acties komen te vervallen door de landelijke stakingsdag. Op de stakingsdagen wordt voor ouders werkzaam in cruciale beroepen noodopvang geregeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel