Getuige meldt zich in coldcase Judit Nyari

DRONTEN • Di 29 juni 2021 | 9:58 • Dinsdag 29 juni 2021 | 9:58

Bij de politie heeft zich een getuige gemeld in de moordzaak Judit Nyari. Dat gebeurde na een oproep van het team dat de cold case onderzoekt.

Die oproep was gericht aan een anonieme tipgever die in het voorjaar 'essentiële informatie' doorgaf via Meld Misdaad Anoniem. De politie wilde graag met deze persoon in contact komen. Of de getuige die zich nu gemeld heeft, degene is die eerder anoniem informatie gaf, kan de politie nog niet zeggen.

De 25-jarige Judit Nyari werd in 1993 vermoord gevonden op een visstek bij Dronten. Haar dood is nooit opgehelderd. De politie Midden-Nederland brengt de zaak sinds vorig najaar geregeld opnieuw onder de aandacht en heeft zelfs een serie podcasts aan de zaak gewijd.

In de podcasts wordt onder meer gesproken met familie van de vermoorde vrouw, met mensen die haar kenden en met agenten die destijds bij het onderzoek betrokken waren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel