Politie zoekt anonieme tipgever in zaak Judit Nyari, persoon gaf essentiële informatie

DRONTEN • Do 6 mei 2021 | 7:38 • Donderdag 6 mei 2021 | 7:38

De politie is op zoek naar een anonieme tipgever. Die persoon heeft zich onlangs via Meld Misdaad Anoniem gemeld om 'essentiële' informatie te delen over de moord op Judit Nyari. De Amsterdamse vrouw werd in december 1993 dood gevonden op een visstek vlak bij Dronten. De daders zijn nooit gepakt.

De tipgever noemde volgens de politie een naam van een persoon en bracht die persoon in verband met de dood van Judit. Volgens rechercheur Willem Kolkman van Team Cold Case Midden-Nederland is het 'echt een belangrijke tip.' Het afgelopen jaar is er in de media veel aandacht geweest voor de zaak. Ook publiceert de politie regelmatig podcastafleveringen over de zaak die samen al ruim 150.000 keer beluisterd zijn.

In de podcastserie wordt het verhaal verteld van de Amsterdamse Judit die in een problematisch gezin opgroeide en uit huis werd geplaatst. Ze kwam in aanraking met drugs en belandde uiteindelijk in de straatprostitutie in Amsterdam en Utrecht. Op 6 december 1993 werd ze dood gevonden bij Dronten. Het onderzoek naar haar dood leverde destijds geen ontknoping op. ''Het is mooi om te zien hoe er wordt meegeleefd en meegedacht met het verhaal van Judit'', zegt rechercheur Kolkman in de nieuwste aflevering van de serie. ''De anonieme tip die we begin april ontvingen doet sterk vermoeden dat er echt nog mensen zijn die weten wat er met Judit Nyari is gebeurd.''

Tipgever kan anoniem blijven
De tipgever kan anoniem contact met de politie opnemen. Kolkman: ''Om echt aan de slag te kunnen met deze nieuwe informatie hebben we een vertrouwelijk gesprek met de tipgever nodig. We zijn de tipgever enorm dankbaar voor deze eerste stap. We hopen dat de tipgever ook de tweede stap wil zetten en echt met ons in gesprek wil gaan op een vertrouwelijke manier.''

Beluister hier de podcast:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel