Gemeente start informatiecampagne over vaccineren

URK • Vr 9 juli 2021 | 14:10 • Vrijdag 9 juli 2021 | 14:10

De gemeente Urk gaat, samen met GGD Flevoland, inwoners meer informeren over vaccinaties tegen het coronavirus. De campagne wordt opgezet, omdat de vaccinatiegraad op Urk laag is.

Wethouder Freek Brouwer vindt vaccineren een belangrijk aandachtspunt. "Hoewel het aantal besmettingen op Urk op dit moment minimaal is, maken we ons zorgen over de langere termijn. Vaccineren is belangrijk om jezelf en anderen te beschermen tegen corona. Maar iedereen is vrij om zelf te kiezen voor of tegen een vaccinatie. Dat recht respecteren we ten volle. Daarom willen we jong en oud met juiste informatie helpen een verantwoorde keuze te maken."

Urk gaat de informatie verspreiden via de gemeentelijke kanalen en lokale netwerken. Hiervoor wordt samengewerkt met vertrouwde partijen, zoals de Nederlandse Patiënten Vereniging (NPV) en Urker huisartsen.

Bij de campagne wordt ook veel gebruik gemaakt van social media, omdat de helft van de bevolking van Urk jonger is dan 25 jaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel