377 nieuwe bomen op de plaats van gekapte essen

FLEVOLAND • Di 13 juli 2021 | 14:39 • Dinsdag 13 juli 2021 | 14:39

Staatsbosbeheer gaat vanaf donderdag zo'n 200 essen kappen in het zuidelijke deel van Flevoland. De bomen staan voornamelijk langs de lanen in het buitengebied, het zogeheten Carré. Op de plaats van de zieke bomen komen bijna 400 nieuwe te staan.

De essen worden gekapt omdat ze essentaksterfte hebben. Een fatale ziekte voor de bomen, waar niets tegen te doen is. De essen die al erg aangetast zijn, worden als eerst verwijderd. De rest wordt pas gekapt als het echt nodig is. "Zo kunnen de nieuw te planten bomen nog profiteren van de beschutting die de minder aangetaste bomen bieden", schrijft Staatsbosbeheer.

Tekst gaat door onder foto

Bij de nieuwe bomen worden ook struiken geplant. Zo worden de bomenlanen weerbaarder tegen andere ziektes. De nieuwe bomen zijn onder meer tamme kastanjes en zoete kersen. De struiken zijn onder meer hazelaars, aal- en zwarte bessen en egelantier.

Aan het einde van dit jaar moeten de nieuwe bomen en struiken geplant zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel