Honderden zieke essen 'groene carré' vervangen

ZEEWOLDE • Ma 6 december 2021 | 18:22 • Maandag 6 december 2021 | 18:22

Honderden zieke essen langs de Schollevaarweg in Zeewolde zijn vervangen door andere bomen. Gedeputeerde Harold Hofstra van de provincie Flevoland heeft maandag de laatste boom geplant, samen met Wout Neutel van Staatsbosbeheer.

"Dit is een markeringspunt van al het werk dat is verzet", zegt Hofstra trots. "Een mooi moment om erbij stil te staan dat het groene carré in de toekomst weer op goede voet verder kan”, zegt Neutel, die benadrukt dat dit gebied een belangrijk element is in de kale polders van Zuidelijk Flevoland.

"Flevoland is natuurlijk een van de tekentafel geconstrueerde provincie waar een eenzijdige aanplant van essen was", weet Hofstra, "dus de essentaksterfte hakte er hier aardig in." Daar zijn lessen uit getrokken, zegt Neutel: "Omdat wij hier nu verschillende soorten hebben aangeplant, zal het nooit meer tot uitval van een hele laan of een heel bos leiden."

Dit is nieuws van de Lokale Omroep Zeewolde, mede gemaakt door Bart Bos. Omroep Flevoland en de Lokale Omroep Zeewolde werken dit jaar nauw samen om meer lokaal nieuws te brengen. Heb je een tip, mail dan naar bart.bos@omroepflevoland.nl.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel