Provincie van risiconiveau 'ernstig' naar 'zeer ernstig'

FLEVOLAND • Wo 21 juli 2021 | 16:32 • Woensdag 21 juli 2021 | 16:32

De provincie Flevoland is woensdag van het risiconiveau 'ernstig' naar 'zeer ernstig' gegaan. Dat is het hoogste risiconiveau. Dit wordt bepaald op basis van het aantal positieve coronatests en het aantal ziekenhuisopnames.

In vrijwel heel Nederland is de corona-uitbraak 'zeer ernstig' geworden. Alleen Drenthe en Zeeland staan een stapje lager, op 'ernstig'.

Het Flevoziekenhuis in Almere en Het St Jansdal in Harderwijk lieten gisteren weten dat de eerste nieuwe coronapatiënten zijn binnengekomen. "Daar waar er voorgaande weken gemiddeld 1 tot 2 klinische COVID-patiënten opgenomen lagen, liggen er nu 8 patiënten," zegt een woordvoerder van het Almeerse ziekenhuis. De meesten van hen zijn tussen de 30 en 55 jaar oud.

Voor de maatregelen van het kabinet heeft de verhoging van de risiconiveaus overigens geen gevolgen. Ruim een week geleden zijn de regels aangescherpt en dit geldt voor het hele land, in elk geval tot en met 13 augustus.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel