Directeur bedrijf Zeewolde komt vrij in zaak rond kruidenpotjes

ZEEWOLDE • Do 22 juli 2021 | 12:12 • Donderdag 22 juli 2021 | 12:12

De directeur van een bedrijf uit Zeewolde dat een partij schadelijke kruidenpotjes moest vernietigen, komt vrij. Hij was de laatste die nog vastzat voor het verhandelen van gevaarlijke glazen strooipotjes met kruiden en specerijen. In totaal zijn er zes verdachten.

Donderdag was de eerste inleidende zitting in de rechtbank in Zwolle. Producent Verstegen haalde in maart 2020 een partij kruidenpotjes van de markt omdat stukjes glas konden loslaten. Het ging om onder meer potjes peper, nootmuskaat, Italiaanse kruiden en dragon. Het bedrijf uit Zeewolde was verantwoordelijk voor het vernietigen van de hele partij. Aan Verstegen werd gemeld dat dat gebeurd was, maar de potjes werden in plaats daarvan opgeslagen in een loods in Zaltbommel.

Dergelijke potjes werden bij een discounter in Gelderland ontdekt door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit nadat iemand zich verwond had. Volgens de 51-jarige directeur van de afvalverwerker was het nog niet gelukt de partij te vernietigen. De potjes zouden zonder dat hij het wist via een discounter toch op de markt zijn gebracht, zei hij tegen de rechters.

De man wordt gezien als de hoofdverdachte en initiatiefnemer. Hij is in 2017 al eens veroordeeld voor fraude met de verwerking van afvalstoffen. Hij kreeg toen een jaar cel. De Zeewoldenaar vroeg de rechters hem vrij te laten, onder meer omdat hij zich niet prettig voelt in de gevangenis in Lelystad. Daar werd volgens hem geklapt voor de verdachte van de aanslag op Peter R. de Vries. Ook wil hij vanwege familieomstandigheden de zaak op vrije voeten afwachten.

De rechters staan dat toe. De zaak wordt mogelijk pas in het komende voorjaar bij de rechtbank afgehandeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel