Plan voor kunstbroedplaats in Woondôme

ALMERE • Vr 23 juli 2021 | 17:00 • Vrijdag 23 juli 2021 | 17:00

Er zijn plannen voor een kunstzinnige broedplaats in het voormalige pand van Woondôme in Almere Buiten. Fotograaf Richard Terborg is één van de initiatiefnemers die de oude woonwinkel wil omtoveren tot 'cultuurdôme'. Voordat het pand gesloopt wordt om plek te maken voor woningen kan er zo 'een laatste feestje' gehouden, vertelt Terborg in het radioprogramma Dit is Flevoland.

In het pand kan volgens Terborg van alles komen. “Van nagelstudio tot tattooshop”, vertelt de fotograaf. Daarnaast kan er plek komen voor onder andere dans, educatie, mode en street art, fotografie en beeldende kunst. De kunstenaars zouden het pand meer dan een jaar tot hun beschikking krijgen.

De initiatiefnemers zoeken nog kunstenaars die met hen een 'creatieve explosie' willen maken in het pand in Almere-Buiten. Eerder dit jaar werd bekend dat de Woondôme gesloopt gaat worden en plaats moet maken voor 220 woningen. Die moeten in 2024 gereed zijn. De winkels die in de Woondôme zaten gingen begin 2018 failliet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel