Studente Naomi woont uit woningnood in een busje

ALMERE • Di 27 juli 2021 | 18:34 • Dinsdag 27 juli 2021 | 18:34

De Almeerse student Naomi de Rooij (23) woont niet op kamers, maar in een busje. Met haar Ford Transit uit 1997 heeft ze naar eigen zeggen de oplossing gevonden voor de woningnood. Er zijn weinig kamers en goedkope huizen in Almere. "Dit is een fijne oplossing", aldus De Rooij die Toegepaste Biologie studeert aan Hogeschool Aeres.

Vrienden en familie van de studente reageerden in eerste instantie niet erg enthousiast. "Ze vonden het raar en anders, 'waarom zou je in een busje gaan wonen?' vroegen ze zich af." Inmiddels vinden zij het erg leuk en zien zij ook de voordelen van in, zegt Naomi.

"Mijn moeder heeft de kleedjes voor de stoeltjes gehaakt", vertelt Naomi trots. De Ford Transit is een soort mini-camper, waar volgens de student prima in geleefd kan worden. Een keukentje met een gasfornuisje, een koelkast, een hangkast, genoeg opbergruimte en een bank die kan worden omgebouwd tot bed. "Het leven in een bus voelt helemaal niet beklemmend", aldus De Rooij die de kleine ruimte juist fijn vindt.

Om te douchen heeft ze een abonnement bij de sportschool en haar kleding wast ze nog bij haar ouders thuis. Haar grootste uitgave is de diesel. Wonen in een busje is volgens De Rooij dus stukken voordeliger dan een huis. Daarnaast biedt het haar kansen om te sparen voor een eigen woning. "Mijn droom is om in een tiny house te wonen, dit komt er wel aardig in de buurt."

De Rooij staat met haar busje elke dag op een andere plek. "Op speciale camperplaatsen, campings of bij vrienden op de oprit." Maar haar favoriete plek is op de Almeerse Oostvaardersdijk langs het Markermeer. "Het is hier altijd lekker rustig en je hebt prachtig uitzicht!"

Dit verhaal is gemaakt door verslaggever Roosanne Middelhuis. Zij focust zich dit jaar voor Omroep Flevoland en 1Almere op verhalen over Almere. Voor tips: roosanne.middelhuis@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel