Faillissement Aurora Doeven biedt weinig hoop voor schuldeisers

LELYSTAD • Wo 28 juli 2021 | 11:40 • Woensdag 28 juli 2021 | 11:40

De kans dat schuldeisers nog iets van hun geld gaan terugkrijgen van Aurora Doeven Holding bv in Lelystad, is niet heel groot. Dat zegt curator Daniël de Haan over het faillissement van het bedrijf.

Het administratiekantoor werd op 6 juli failliet verklaard door de rechtbank Midden-Nederland nadat meerdere crediteuren dat hadden aangevraagd. Het zou gaan om partijen die het bedrijf geld hadden uitgeleend.

Curator De Haan is in gesprek met de betrokken partijen. Hij kan nog niet aangeven hoe hoog de schulden zijn. Crediteuren kunnen nog vorderingen indienen. De Haan sluit een doorstart van het bedrijf uit. Het administratiekantoor had geen personeel in dienst.

Het bedrijf van Aurora Doeven is meermaals in de publiciteit gekomen door klachten van ontevreden klanten. Deze klanten klaagden dat de administratie van hun onderneming niet klopte en dat zij daarop werden aangesproken door de Belastingdienst. Sommigen zouden door het werk van AD Administratie in financiële problemen zijn gekomen.

Naast het administratiekantoor runde Aurora Doeven in het verleden ook een incassobureau. Meerdere klanten gaven aan dat Doeven wel geld incasseerde bij debiteuren maar dat zij dat geld daarna niet overmaakte naar haar klanten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel