Eerste appartementen voor spoedzoekers volgende week online

LELYSTAD • Do 29 juli 2021 | 16:47 • Donderdag 29 juli 2021 | 16:47

Woningbouwcorporatie Centrada in Lelystad zet op 3 augustus de eerste twaalf woningen van 'Wonen bij LILY' op de website. Geïnteresseerden kunnen zich er dan op inschrijven. De woningen zijn specifiek bedoeld voor mensen die met spoed een woning nodig hebben en aantoonbaar gebonden zijn aan Lelystad. Inschrijftijd speelt daarbij geen rol.

'Wonen bij LILY' bestaat in totaal uit 147 verplaatsbare woningen in Campus Zuid in Lelystad. De huizen worden steeds in fases beschikbaar gesteld voor woningzoekenden. Nieuwe huurders ontvangen naar verwachting nog dit jaar de sleutel van hun woning.

Woningen voor spoedzoekers, statushouders en zorgmedewerkers
De 147 woningen komen verspreid over twee torens naast de 152 woningen van het project 'Wonen bij LARS'. Honderd van de 147 woningen zijn voor spoedzoekers bedoeld, de anderen voor onder meer statushouders en zorgmedewerkers. Wie uiteindelijk een woning krijgt, wordt bepaald aan de hand van motivatiegesprekken. Kandidaat-huurders worden op volgorde van loting uitgenodigd.

Mocht er tijdens de eerste ronde van adverteren blijken dat er weinig interesse is bij de spoedzoekers die aan Lelystad gebonden zijn, dan komen in de tweede ronde ook woningzoekenden die niet aan de stad gebonden zijn in aanmerking. Hoewel het niet uitmaakt hoe lang iemand ingeschreven staat bij de woningbouwvereniging, is een inschrijving bij Centrada wel verplicht om te kunnen reageren op de woningen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel