Einde Knakwortel, geheim recept nu online

ALMERE • Di 3 augustus 2021 | 20:02 • Dinsdag 3 augustus 2021 | 20:02

Na vier jaar is er een einde gekomen aan de Almeerse Knakwortel. Dat zegt Valerie Bos, één van de bedenkers van het alternatief voor de knakworst. Volgens Bos gooiden de coronamaatregelen voor de horeca roet in het eten. "Maar het was wel een avontuur", aldus Bos.

Tijdens de eerste horecasluiting vorig jaar kregen Knakwortel-bedenkers Bos en Koen Kaljee al twijfels over de toekomst van het product. "We verkochten eigenlijk alleen maar aan de horeca. We hebben toen net als alle horeca wel nog afgewacht hoe het verder zou gaan", vertelt Bos. Maar het ging er niet beter uitzien. "En dit is ook niet echt een geschikt product voor afhalen." Daarnaast speelde volgens haar ook mee dat de Knakwortel het enige product in z'n soort was. "En als je dan na een aantal jaar nog steeds de enige bent, dan red je het nooit."

De Knakwortel is een gemarineerde wortel die je kunt bakken of barbecueën, en werd ooit bedacht om mensen gezonder te laten eten. "En nu kan iedereen dat zelf doen, want het tot nu toe geheime recept staat sinds vandaag op onze website", aldus Bos. Ze hoopt dat er in de toekomst nog een bedrijf of horecaketen aan de slag gaat met gemarineerde groente. "Dan kom ik graag proeven!"

De vegetarische Knakwortel werd in 2017 bedacht. Met het product wonnen Bos en Kaljee een jaar later 125.000 euro bij de AH Product Pitch. Het broodje werd toen ook een tijd in verschillende Albert Heijns in Nederland verkocht, maar verdween begin 2020 uit de winkelschappen. Bos noemt de afgelopen vier jaar een avontuur waar met trots op teruggekeken wordt. Het bedrijf heeft in die periode ruim een half miljoen producten verkocht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel