Thaise vrouw werd maandenlang opgesloten en mishandeld

FLEVOLAND • Wo 4 augustus 2021 | 6:22 • Woensdag 4 augustus 2021 | 6:22

Het aantal meldingen van huiselijk geweld in Flevoland neemt toe. Veilig Thuis Flevoland trok hierover onlangs aan de bel. Wat zijn de verhalen achter de cijfers, welke vrouwen zijn het slachtoffer van geweld achter de voordeur? Omroep Flevoland praat met vier vrouwen die het geweld wisten te ontvluchten, soms pas na jaren.

De 34-jarige Nok uit Thailand woont sinds eind januari samen met haar bijna zes maanden oude zoontje in het Oranje Huis in Almere. Daar worden vrouwen opgevangen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld. Nok kreeg eerst een noodbed en woont nu in een van de 25 appartementen van het Oranje Huis.

Nok woont sinds 2016 in Nederland. Twee jaar later ontmoet ze haar Syrische vriend. Wanneer ze bij hem intrekt en zwanger raakt, gaat het helemaal mis. Omroep Flevoland heeft een drieluik gemaakt over het Oranje Huis, waarin Nok en drie andere vrouwen hun schrijnende verhaal vertellen.

Heb je ook te maken met huiselijk geweld? Kijk dan eens op de website Blijfgroep.nl of telefoon 088-2342450.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel