Slachtoffer huiselijk geweld wordt succesvolle zakenvrouw

ALMERE • Vr 6 augustus 2021 | 6:45 • Vrijdag 6 augustus 2021 | 6:45

Het aantal meldingen van huiselijk geweld in Flevoland neemt toe. Veilig Thuis Flevoland trok hierover onlangs aan de bel. Wat zijn de verhalen achter de cijfers, welke vrouwen zijn het slachtoffer van geweld achter de voordeur? Omroep Flevoland praat met vier vrouwen die het geweld wisten te ontvluchten, soms pas na jaren.

De 37-jarige Siomara uit Almere vluchtte vier jaar geleden naar een veilige plek, na jarenlang geweld van haar vriend. Nu haar kinderen ouder worden, wil ze niet meer te lang stil staan bij die periode. Toen het op een avond volledig uit de hand liep, bracht de politie haar naar het Oranje Huis in Amsterdam. Een plek waar slachtoffers van huiselijk geweld worden opgevangen. Almere had in die tijd nog geen Oranje Huis.

Het was geen makkelijke tijd, maar Siomara krijgt hulp om een eigen leven op te bouwen. Het advies om niet terug te gaan naar Almere, legt ze naast zich neer. Siomara begint een wasserette en is nu een succesvol zakenvrouw. Het idee voor de wasserette wordt geboren in het Oranje Huis. "Ik vond het zo fijn dat de was voor je werd gedaan, dat ik daar niet aan hoefde te denken. Je hebt al zo veel aan je hoofd." Siomara is weer gelukkig. "Mijn kinderen zijn gezond, ik ben gezond en ik ben trots op mezelf!"

Aflevering 2: "Ik dacht: na het huwelijk verandert hij wel"

Aflevering 1: Thaise vrouw werd maandenlang opgesloten en mishandeld

Heb je ook te maken met huiselijk geweld? Kijk dan eens op de website Blijfgroep.nl of bel met 088-2342450.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel