Curator dreigt merkenrechten sportwagenfabrikant Spyker te verkopen

ZEEWOLDE • Ma 9 augustus 2021 | 20:23 • Maandag 9 augustus 2021 | 20:23

De merkenrechten van de in januari failliet verklaarde sportwagenfabrikant Spyker uit Zeewolde gaan in de verkoop. De oud-topman Victor Muller is namelijk gestopt met het betalen van een schadeloosstelling aan de schuldeisers van het bedrijf.

De curator die het faillissement afhandelt had met Muller een overeenkomst bereikt. Muller zou 1,45 miljoen euro terugbetalen aan schuldeisers. Daarmee zou hij de mogelijkheid openhouden om in de toekomst verder te gaan met het merk Spyker.

Muller betaalde tot nu toe 125.000 euro, maar sinds de terugbetaaltermijn in april is verstreken, heeft hij geen geld meer overgemaakt. Dat schrijft de curator in een recent faillissementsverslag. Omdat de curator denkt dat de merkenrechten van het wereldberoemde automerk van waarde kunnen zijn, gaat hij de verkoop daarvan in gang zetten om zo toch de schuldeisers schadeloos te kunnen stellen.

Muller heeft nog plannen
Muller laat tegenover De Stentor weten nog steeds voornemens te zijn om het resterende bedrag terug te betalen: "We werken keihard om het restant binnen te halen’’, zegt hij. Ook geeft hij aan nog plannen te hebben met Spyker.

Spyker produceerde al sinds 2009 geen auto's meer in Zeewolde, maar had ten tijde van het faillissement nog wel een loods aan de Oogstweg op bedrijventerrein Trekkersveld voor de opslag van machines en materialen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel