Curator eist 1,5 miljoen omdat bedrijfshal Spyker onterecht was leeggehaald

ZEEWOLDE • Do 30 maart 2023 | 15:28 • Donderdag 30 maart 2023 | 15:28

De curator van de failliete autofabrikant Spyker eist 1,5 miljoen euro op bij ex-topman Victor Muller. Dit vanwege het leeghalen van een hal in Zeewolde in aanloop naar het bankroet van een bedrijfsonderdeel. Dat meldt Het Financieele Dagblad.

Uit onderzoek blijkt volgens de krant dat diverse sportauto's en motorblokken onrechtmatig zijn overgedragen aan het Britse moederbedrijf van Spyker, waarvan Muller nu directeur is. Ook een zakenpartner van Muller wordt aangesproken op de beschuldiging van foutief handelen. Het Britse Spyker-bedrijf is eerder deze maand opgedragen om de schade terug te betalen.

Vanaf "een vliegveld in Spanje" zegt Muller donderdag tegen het FD het laatste verslag van de curator nog niet te kennen. Wel bevestigt hij dat het Britse Spyker eerder deze maand een sommatiebrief heeft ontvangen. Muller weigert te betalen, omdat volgens hem "geen enkele sprake" is van onrechtmatig weghalen van auto's en onderdelen.

Spyker produceerde al sinds 2009 geen auto's meer in Zeewolde, maar had ten tijde van het faillissement in 2021 nog wel een loods aan de Oogstweg op bedrijventerrein Trekkersveld, voor de opslag van machines en materialen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel