NOP en Urk dagenlang niet bereikbaar via A6

FLEVOLAND • Wo 11 augustus 2021 | 17:20 • Woensdag 11 augustus 2021 | 17:20

Het verkeer op de A6 moet komend weekend en maandag rekening houden met een forse omleiding. De snelweg vanuit Almere richting Noordoostpolder en Urk wordt van vrijdagavond 20:00 uur tot dinsdagochtend 05:00 uur afgesloten. Dit heeft te maken met werkzaamheden aan het asfalt, waarvoor de rijbaan tussen Lelystad Noord en Urk dicht moet. Ook de parallelweg over de Ketelbrug wordt dan afgesloten.

Het verkeer in Flevoland zou via de Hanzeweg, oftewel de N307, kunnen rijden, om daarna via Roggebotsluis en Kampen richting Emmeloord te gaan. Rijkswaterstaat raadt dit echter nadrukkelijk af omdat op de Hanzeweg ook werkzaamheden worden uitgevoerd. Hierdoor is een deel van de weg afgesloten en er wordt gevreesd voor grote opstoppingen als daar extra verkeer langsrijdt.

Rijkswaterstaat heeft daarom een andere omleidingsroute uitgezet. Regionale verkeersdeelnemers worden door de provincie richting Harderwijk geleid, waar het verkeer via de A28 richting Zwolle kan rijden om vervolgens de N50 richting Kampen en Emmeloord te nemen.

Verkeer vanuit de randstad wordt buiten Flevoland om geleid, via de A1 richting Amersfoort. Daarna loopt ook deze omleiding via de A28 en de N50. Het gaat om een omleiding van tientallen kilometers. Volgens Rijkswaterstaat moet het verkeer rekening houden met een reistijd die kan oplopen tot 45 minuten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel