Files op provinciale wegen door afgesloten A6

FLEVOLAND • Za 14 augustus 2021 | 16:45 • Zaterdag 14 augustus 2021 | 16:45

Het is dit weekend druk op verschillende wegen in en rondom de provincie. Door werkzaamheden is de A6 dicht tussen de afslag Lelystad-Noord en Emmeloord. Verkeer moet omrijden via Harderwijk en Zwolle, en dat zorgt dan voor grote vertragingen op onder meer de N50, N307 en N309.

Zaterdagochtend stond er al vijftien kilometer file op de N50, tussen Hattemmerbroek en Ens. Rond het middaguur stond er nog steeds tien kilometer file maar rond 17.15 uur was die file nog 'maar' zes kilometer. Ook liep het verkeer fikse vertraging op bij de Roggebotsluis bij Dronten, op de N307. Daar stond rond het middaguur acht kilometer file. Later begon de file al bij Swifterbant en stond het verkeer muurvast richting Kampen. Rijkswaterstaat adviseerde om deze route niet te kiezen, omdat ook daar dit weekend werkzaamheden zijn.

Op de N309 van Dronten naar Elburg kwamen bestuurders ook de hele zaterdag in een file terecht en de vertraging liep daar op tot bijna een uur. Ook de omleiding vanaf de A6 bij Lelystad naar de A28 liep bij Harderwijk geregeld vast.

Verkeer vanuit de Randstad wordt buiten Flevoland om gestuurd, via de A1 richting Amersfoort. Daarna loopt ook deze omleiding via de A28 en de N50. Het gaat om een omleiding van tientallen kilometers. Volgens Rijkswaterstaat moeten automobilisten rekening houden met een extra reistijd tot 45 minuten.

De afsluiting van de A6 duurt tot en met dinsdagochtend 05:00 uur. Dan zijn de asfalteringswerkzaamheden klaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel