Zonnepanelen langs A6 stukje dichterbij

LELYSTAD • Za 24 juni 2023 | 9:42 • Zaterdag 24 juni 2023 | 9:42

Een lint van zonnepanelen in de bermen van de A6 bij Lelystad is een stukje dichterbij gekomen. De provincie heeft voor het plan een overeenkomst getekend met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Ook de gemeenten Lelystad en Dronten, Waterschap Zuiderzeeland, Rijkswaterstaat en het Rijksvastgoedbedrijf hebben meegetekend.

Afgesproken is om samen verder te werken aan de inpassing van het project A6 Zon. In de bestuursovereenkomst staat dat het Rijk bevoegd gezag is en dat de provincie de regie krijgt.

In 2021 is uitgezocht wat de mogelijkheden zijn van zonne-energie langs de A6, in combinatie met de verbreding van de rijksweg en het project Zon op IJsselmeerdijk. Met de bevindingen van toen wordt het plan voor het lint met zonnepanelen nu verder uitgewerkt.

Er moeten ook zonnepanelen op de IJsselmeerdijk komen. Het complete project A6 Zon kan straks zo'n 60 megaWatt produceren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel